A HVG ma megjelent számában (2012. 13. sz.) többször is említve van az OSZK, illetve egyszer én is név szerint. A 38-40. oldalon Ki volt Old Shatterhand? - Mint a magyar címmel közlik Sindelyes Dóra írását, ahol a Xantus János-Old Shatterhand megfeleltetés legendáját cáfolják. Itt átvettek egy Karl May-képet a könyvtártól, a képaláírásban ott van az Országos Széchényi Könyvtár hivatkozásként.

A 39. oldalon a fenti íráson belül van egy keretes cikk Morális húzások címmel Illényi Balázs tollából, amelyben a Winnetou magyarországi megjelenéseit veszik górcső alá. Itt átvették az első magyar nyelvű Winnetou-kiadás borítóját, megjelölve az OSZK-t forrásként. A magyar kiadások számbavételénél az OSZK katalógusait jelölik meg forrásként, majd az utolsó bekezdésben egy mondat erejéig hivatkoznak rám, mint az OSZK-beli Karl May műveiből válogató kamarakiállítás kurátorára.

OSZK-s kollégák megnyugtatására: Főnököm, Matolay Katalin engedélyével, és a Közönségkapcsolati Osztály tudtával szerepelek.

A kiállítás lassan lezárul, úgyhogy itt az ideje a köszönetnyilvánításoknak. Köszönöm Elbe István információszolgáltatási igazgatónak és Szeli Valéria tájékoztatási osztályvezetőnek a lehetőséget a kiállítás megrendezésére. Köszönöm Karasz Lajosnak a kiállításhoz kapcsolódó szkenneléseket, Fazekas Andreának pedig a fantasztikus plakátot. Tóth Péternek köszönettel tartozom a kiállításról készült videóanyagért, illetve az egész Közönségkapcsolati Osztálynak a promócióért. Köszönöm főnökömnek, a Retrospektív Feldolgozó Osztály osztályvezetőjének, Matolay Katalinnak az engedélyt a kiállítás megszervezésére. Köszönöm a Webtartalom Koordinációs Osztály munkatársainak, különösen Gondos Gábornak az OSZK-honlapra kikerült ismertetőt. Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a Raktári Osztály munkatársainak, hogy zokszó nélkül mozgatták meg nekem a felhasznált, nem kevés anyagot.

Ugyan korábban már más bejegyzésekben több kapcsolódó anyagot linkeltem, de álljanak itt összegyűjtve:

Ajánló az Országos Széchényi Könyvtár honlapján.

Fotógaléria a megnyitóról.

Megnyitóbeszéd az Országos Széchényi Könyvtár blogján.

A kiállítás promóciós videója.

Szerző: SzőtsZoltánOszkár  2012.03.29. 10:38 Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás hvg 2012 karl may országos széchényi könyvtár

A bejegyzés trackback címe:

https://szzo.blog.hu/api/trackback/id/tr804347532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása